Bemutatkozás

Egészen távolról érkeztem a mozgás és az egészség világába.

Végtelen tudásszomjamnak köszönhetően viszont állandóan olvastam és új dolgokat próbáltam ki. Még évekkel ezelőtt kezdtem rábukkanni olyan emberekre és gondolatokra, amelyek által képviselt szemlélet alapjaiban formálta át az enyémet. Az edzésből lassan mozgás-kultúra lett, ami pedig kulcs a testi-lelki egészséghez. Egy világ tárult ki előttem!

Megismerkedtem Csíky Ferenccel is, aki minden bizonnyal az ország egyik legjobb mozgásrehabilitációs szakembere. Segítségével pályát váltottam, vele kezdtem dolgozni, rengeteget tanultam tőle, és elköteleződtem: segíteni akarok másoknak, hogy jobban mozogjanak és ezáltal egészségesebben éljenek.

Közben faltam a könyveket, és képzésekre jártam.

Mozgásminőség, testtartás, kötőszöveti összefüggések, mozgásminták, testolvasás, mozgásrehabilitációs technikák, táplálkozástudomány… Ez az az alap, amit rendbe rakva könnyebben építünk várat, legyen az mindennapi jóllét, sportteljesítmény, vagy épp fájdalommentes gitározás.

Tetszett az új irány, mert elegem volt már a felszínt kapargató, hiper-szuper, jól hangzó, agyonreklámozott izékből.

Válaszok után kutatva eljutottam a pszichoszomatikához is, tehát a belső világ és a test kölcsönhatásait vizsgáló tudományhoz. Pontosan hogyan határozza meg az idegrendszer állapota a fizikai-lelki jóllétünket? Hogyan befolyásolják a testtartásunkat, testképünket a régi hiedelmek, beidegződések? Hogyan működik az emberi szervezet, és hogyan lehet megjavítani, ha valami “elromlik”?

A GitárTorna ötlete pedig egy saját probléma – csuklófájdalom – megoldása után merült fel. Mivel én is évek óta játszok – hobbi szinten -, személyes indíttatásom van abban, hogy segítsek zenésztársaimnak.

Látóköröm viszont a felső végtag mozgásszervi problémáinál jóval szélesebb (és talán pont emiatt tud sikeres lenni a GitárTorna is), így ettől eltérő problémákkal kapcsolatban is bátran megkereshetsz.

Képesítéseim: Sportoktató, SMR System Szakértő, TriggerMassage Specialista, BodyMapping Sport és Rehab, Alkalmazott Anatómia, Kéztőalagút-szindróma Workshop, K-Active Taping terapeuta, Mozgásos Testelemzés A, B, C, D modul, Manuális Neurodinamika és Fasciaorganizáció, Mozgásos Tape kurzus.

Könnyed, fájdalommentes mozgást és zenélést kívánok!
Oláh Gergely